Tillbaka till nyheter
Tv-stjärnor över en natt: Morgan & Ola-Conny

Tv-stjärnor över en natt: Morgan & Ola-Conny

Den 21 oktober 2024

Tillbaka till nyheter

En höstkväll år 2009 sände Kanal 5 det första avsnittet av tv-serien Ullared. Över en miljon tittare satt bänkade i tv-soffan och serien blev genast en publiksuccé.

Att tv-teamets strålkastare ­skulle riktas mot med­arbetaren Morgan Karlsson på lagret, och att han sedan skulle bli rikskändis över en natt, var det nog ingen som kunde ­föreställa sig, allra minst ­Morgan själv:
– På första inspelningsdagen kom dåvarande vd Boris Lennerhov och presenterade mig för ­reportern. Efter en kort intervju valde de sedan ut mig till en av dem som tv-teamet skulle följa. Jag kunde aldrig tro att mitt liv skulle förändras så snabbt.

I tv-serien En stark resa med Morgan och Ola-Conny fick killarna åka till världens alla hörn och vara med om både äventyr och utmaningar.

En tittarsuccé
Tittarsiffrorna på runt en miljon höll i sig genom hela säsongen och Morgan fick skriva autografer och vara med på selfies på löpande band. Självklart blev det en fortsättning på det populära ­programmet. Inför säsong två headhuntades Ola-Conny Wallgren för att komplettera Morgan i rollen som varuhusprofil. Ola-Conny, som sedan liten drömt om att bli skådespelare och har ett stort intresse för film och tv, blev snabbt lika folkkär som sin kollega.
– Att medverka i realityserien Ullared handlade ju inte om skådespeleri, utan här gick det tvärtom ut på att vara sig själv. Det visade sig ­verkligen gå hem hos tittarna, säger Ola-Conny och får ­uppbackning av Morgan:
– Att vi var spontana och ärliga tror jag ­upplevdes som befriande, och just det jordnära och vardagliga har vi förstått att tittarna gillade.

Tv-karriären tog fart
Det blev totalt 85 avsnitt av Ullared. Därefter blev radarparet erbjudna en egen tv-serie, En stark resa med Morgan och Ola-Conny, som tog dem ut på äventyr över hela världen.
– De välorganiserade resorna var fyllda med mängder av utmaningar och möten med farliga djur. Jag flyttade bland annat krokodiler med mina bara händer och hanterade giftormar som var nära att hugga mig. Vi tappade till slut alla spärrar och all uppfattning om vad som egentligen var farligt, säger Ola-Conny och skrattar.
Morgan minns bland annat dagen i Japan då de fick i uppdrag att rensa världens farligaste fisk med instruktionen att om blåsan sprack var det direkt livshotande. Tv-karriären fortsatte därefter med serien En stark Norgehistoria med Morgan och Ola-Conny. Morgan deltog även i Biggest Loser VIP och har synts i Bingolotto. Ola-Conny har medverkat mycket i norsk tv:
– Jag har varit med i Norges version av Halv åtta hos mig och Camp Kulinaris, och i programmet 71° Nord fick jag visa min uthållighet och styrka, säger Ola-Conny som i sin ungdom tränade både friidrott och judo på elitnivå. Sin fina fysik hade han ­tidigare fått tillfälle att visa upp i programmet Nugammalt med Filip och Fredrik, där en modellbild med Marcus Schenkenberg skulle återskapas.
– Det var ett galet ­program. Jag la ner en hel del jobb på att träna upp mig och sedan ­fotograferades jag framför ett ­likadant plank med bar överkropp och liknande byxor som på den riktiga bilden. Det blev riktigt bra, säger Ola-Conny.

Morgan är fortfarande en stor kundmagnet i varuhuset och får varje dag ta selfies och skriva autografer till glada shoppare. Ola-Conny är populär i Norge och har varit med i program som Camp Kulinaris, 71° Nord och Norges version av Halv åtta hos mig.

Profiler i nya kanaler
Nyligen fick han användning för sina tränings­kunskaper på Gekås nya Tiktok-kanal, där han syns titt som tätt:
– Jag visade hur man enkelt och effektivt kan träna hemma när man har en stund över. Jag tror Tiktok är helt rätt väg att gå för att nå fler kunder.
Morgan har också äntrat Tiktok-scenen då han ­nyligen tipsade följarna om sitt favoritgodis.
– Det känns fint att Gekås fortfarande vill ha oss som sitt ansikte utåt, säger Morgan som ­fortsätter vara en stor kundmagnet i varuhuset.
Dagligen ställer han upp på selfies och många kunder vill prata om ­gemensamma intressen, så som kristendom och aktier. Morgan, som även har ett stort ­reseintresse, blir ofta ombedd att dela med sig av sina bästa restips:
– Som lantbrukarson kunde jag aldrig drömma om att jag skulle få se så mycket. Men nu när jag varit i 58 länder har jag snart inget mer att se, så nu kan jag njuta av att ­sitta i mitt nyrenoverade kök och dricka en öl istället.
Ola-Conny är också nöjd med tillvaron. Han har liksom Morgan varit anställd på Gekås i 25 år och har ingen önskan om att sluta:
– Jag har blivit erbjuden jobb på en ranch i Texas, men varje arbetsdag på Gekås är ett äventyr i sig, jag vet aldrig vilka människor jag möter, så jag har det fint här.