Fredag hela veckan: Tex&Mex

Beställ en smakrik burrito med bönmix och rawslaw eller komponera din egen tacotallrik med alla klassiska tillbehör från buffén. På Gekås Ullareds nya ­restaurang Tex&Mex är det fredag hela veckan med fräscha ­smaker från Mexiko och södra USA på menyn.

I restaurangens ­dryckesutbud hittar du allt från mexikansk läsk till drinkar som frozen margarita slush med tequila.

Redan innan du ­kommer in i den nya ­restaurangen på plan 3 får du en färgstark överraskning. I taket hänger nämligen ett hav av färgglada ­paraplyer i gult, grönt och rött som välkomnar dig till Gekås Ullareds hetaste nyhet – ­Tex&Mex: ­matstället med smakrika rätter och ­spännande tillbehör med ­influenser från Mexiko och södra USA.
– Vi vill att restaurangen ska vara en ­extra färgklick och har lagt stort ­fokus på att skapa en lekfull, rolig och ­inspirerande ­miljö, säger Patric Jernberg, affärs­områdeschef för Gekås Ullareds ­restauranger, som tillsammans med sitt team har tagit fram konceptet.
Det är den tidigare Kaffebaren som blivit omgjord till en salsasprakande upplevelse för nyfikna smaklökar, såväl stora som små. Förra hösten började planerna smidas på att utveckla varuhusets nuvarande restaurang­utbud och när diskussionerna satte igång hamnade tacoidén snabbt i topp.
– Vi vill erbjuda våra kunder nya matupplevelser. På så sätt kan vi både göra våra befintliga kunder gladare och ­lockar nya och gamla besökare till Gekås, säger Patric.

Tacomys med nya smaker

Till Tex&Mex välkomnas du av personalen i entrén som visar dig till ett ledigt bord. Där får du en meny och kan välja bland rätterna, både buffé och à la carte, innan du går fram till disken och beställer din mat. Att möta gästen på det här sättet, med bordsplacering och tryckta menyer, är ett nytt koncept bland restaurangerna inne på Gekås Ullared.
– Den här servicen gör att varje sällskap är garanterat ett bord som är anpassat till deras storlek och grupp, vilket gör att fler får chansen att sitta ner och äta i lugn och ro, säger Patric.
På menyn finns den populära ­Tex&Mex-tallriken där du väljer mjukt ­tortillabröd, tacoskal eller nachos och sedan nötfärs, kyckling eller vegansk
chili sin carne. Till det ingår klassiska tillbehör som majs, ost, tomat, gurka och sallad. Du kan också köpa till ytterligare tillbehör som gör din matupplevelse ännu lite lyxigare och mer personlig. Dessutom finns det à la carte-rätter, desserter och drinkar.
– Allt är gott, men Tex&Mex-tallrik med fajitakryddad kyckling är en av mina ­favoriter, säger Patric som provsmakat det mesta på menyn, från pulled pork med BBQ-sås till pecannötspaj.

Patric Jernberg, affärsområdeschef, är nöjd med att kunna erbjuda ytterligare ett matkoncept i varuhuset.

Detaljrik & lekfull inredning

För att göra den stora lokalen med 300 sittplatser så mysig och intim som möjligt har vi skapat”rum i rummet” och delat upp restaurangen i tre sektioner med temanamnen fiesta, öken och ­djungel. Varje sektion har fått sin egen prägel med gröna växter, neonskyltar och roliga ­detaljer. Som ”Most Wanted”-tavlan med en
AI-­genererad bild på Gekås vd Patrik Levin i full cowboymundering. Något som blev en kul överraskning, både för Patrik själv,

som upptäckte tavlan när han besökte ­restaurangen, och för familjen som råkade sitta och äta intill.
– De insåg ganska snabbt att ”Han ­hänger där och sitter här!”, och undrade om de skulle få inkassera belöningen, ­berättar Patric Jernberg och skrattar gott.
En annan rolig inredningsdetalj är väggmålningen med ökenmotiv. Här kan du låna en poncho eller sombrero ur korgen intill och ta en selfie eller knäppa ett ­familjefoto som ett roligt minne från restaurangbesöket.
– Inredningen är till stor del ­återbrukad. Från bläckfisklamporna som är gjorda av återvunna petflaskor och ­handflätade ­palmblad, till soffor och stolar som ­renoverats av lokala snickare. Det är ­hållbart både med tanke på miljö och ekonomi.
Renoveringen påbörjades vid årsskiftet och fyra månader senare slog Tex&Mex upp portarna.
– Det är rekordsnabbt! Men vi kan göra de här förändringarna tack vare att vi har en flexibel organisation och helt fantastiska medarbetare, konstaterar Patric.

Vad sägs om en kryddig burrito fylld med tacofärs, bönmix, rawslaw, guacamole och pico de gallo. Klassiska tillbehör från buffén ingår till alla varmrätter, men du kan också köpa till spännande tillbehör för att maxa din smakupplevelse.

Personlig service i fokus

En av dessa fantastiska medarbetare är Gent Zymeri, 33 år från Falkenberg. Han började på Restaurangen, Gekås klassiska matställe som serverar husmanskost, förra hösten och arbetar nu som serviceledare på Tex&Mex.
– Det är roligt och spännande att få vara med och starta något nytt. Tidigare har jag jobbat på olika snabbmatsrestauranger, men här får jag en annan kontakt med gästerna, säger Gent och berättar att han bland annat brukar fråga gästerna om de rest långt.
– Jag har faktiskt haft en gäst från USA, men han bodde i Sverige. Han ­berättade att han älskade mexikansk mat och ­beställde en burrito som han sedan gav toppbetyg till.
I restaurangen finns både kritor och ­ritpapper till de minsta gästerna, så att mamma och pappa ska kunna slappna av i väntan på maten. Efter att ha gått i ­varuhuset en hel dag och blivit trött och hungrig ska hela familjen kunna få lite härlig helgkänsla.
– Här ska man kunna koppla av och ­tänka på något annat, och kanske till och med ta en frozen margarita slush. På ­Tex&Mex kan du få fredagsmys hela veckan, säger Patric och avslöjar att det kommer att hända fler spännande saker på plan 3 framöver.
– Vi vill skapa en känsla av en restaurang­gata med ännu fler koncept häruppe. När du går igenom det stora ­varuhuset behöver du fylla på energi­nivåerna för att orka. Vi vill erbjuda ett ännu bredare utbud och skapa ­restauranger som adderar en upplevelse till shopping­besöket. Samtidigt som vi vill kunna ­servera många och fortsätta att vara så effektiva som möjligt. Det är en balansgång och en utmaning, men en kul sådan!

Gent Zymeri, serviceledare, välkomnar gästerna till Tex&Mex med ett leende.