Tillbaka till nyheter
10 frågor till Glenn Strömberg

10 frågor till Glenn Strömberg

Den 2 oktober 2024

Tillbaka till nyheter

Glenn Strömberg är tillbaka med en ny kollektion herrkläder exklusivt för Gekås Ullared. Vi passade på att ställa några personliga frågor till Glenn – inte bara om mode, utan om allt från pyjamasar och pensionärsliv till stekpannor och sociala medier. Och så fotboll förstås.

Glenn Strömberg har en ledig sommardag i Düsseldorff och är mittemellan två gympass när vi talas vid. Det är fotbolls-EM, men vi börjar med att fråga om favoritplagg i nya Gekåskollektionen.
– Jag är som vanligt otroligt nöjd med kollektionen. Särskilt gillar jag den blå jackan som kommer att passa perfekt när jag är i England, och tröjan med romber som blivit riktigt lyckad. Den stora överraskningen är nog pyjamasen som är ny i kollektionen. Själv använder jag inte något när jag sover, men numera är det ju okej att ha pyjamas som vanligt plagg. Det ser rätt fräckt ut.

Har du fått någon ny mode­inspiration nu när du är i Tyskland?
– Nej, jag tycker inte att tyskarna sticker ut speciellt. De klär sig sobert och ­ordentligt, bättre än engelsmännen, men jag inspireras hellre av södra Europa, som Frankrike eller Italien.

Glenn Strömberg hämtar all sin modeinspiration från södra Europa där länder som Frankrike och Italien utmärker sig lite extra.

Mat då? Vilket land har bästa ­maten, om du inte får svara Italien?
– Spanien, deras mat gillar jag mer och mer. Och Frankrike. Men Italien är ju ­överlägset. Jag brukar alltid göra pasta aglio e olio e peperoncino, alltså pasta med vitlök, olja och chili. Jag steker allt ­tillsammans i en jättegammal stekpanna vi fått av min fru Simonas mamma. Den har väl inte diskats på 30 år, men det är ju det som är grejen, att det sitter så mycket smak i själva pannan. Jag har fått laga handtaget en gång redan men nu är det sönder igen så jag har börjat jobba in en ny stekpanna. Den blir väl perfekt lagom till att ­barnbarnen tar över den.

Om du skulle träna ett fotbollslag, vilket skulle det vara?
– Atalanta eller Arsenal. Atalanta för att det är mitt lag och Arsenal för att jag höll på dem när jag var liten. Men annars säger jag nog som de flesta spelare och manager runt om i världen: Real Madrid. Det är laget som lyser mest med alla stjärnor och de vita, eleganta tröjorna.

Vad skulle du ha på dig på ­matchdagar?
– Kostym med klubbmärke och slips, även om slipsen nog hade åkt av innan paus. Eller jeans och kavaj kanske, det är ju mer min stil.

Vilken har varit din drömmatch att kommentera?
– Det har varit många, men en minns jag särskilt. Inte som drömmatch spelmässigt men den var händelserik. Det var 2012, Manchester City mötte Queens Park ­Rangers hemma i sista matchen. De låg under med 2–1 i nittionde minuten och ­behövde göra två mål för att vinna. ­Publiken hade börjat gå hem när laget gjorde 2–2 på stopptid. Då rusade folk tillbaka och ville se målet de missade på våra skärmar; vi satt på en ovanlig plats längre ner än vanligt så de välte skärmarna och det blev en väldig ruljangs omkring oss. Sedan gjorde Manchester City 3–2 och säkrade ligatiteln före Manchester United. Då var det adrenalin av flera anledningar kan jag säga.

Den blå rocken i kort modell är en av Glenns personliga favoriter från höstens kollektion. Perfekt för höstdagar i ­England, konstaterar han.

Dina bakom kulisserna-inlägg från bland annat EM gör succé på ­sociala medier. Vad är hemligheten?
– Ingen alls, det är ett under att jag ­lyckas publicera något över huvud taget. Men det blev ju helt crazy när jag filmade mig och Chris Härenstam när vi ­nästan kvävdes av skratt när vi skulle käka och kocken höll på att banka på den där ­wienerschnitzeln i en halvtimme. Ja, den filmen skrattar jag åt bara jag tänker på den.

Taskig fråga: om du var tvungen att välja mellan snus och fotboll, vad skulle du välja?
– Omöjlig fråga, den svarar jag inte på. De hör ihop.

I januari 2025 fyller du 65 år och blir officiellt pensionär. Ändrar det något?
– Nej, absolut inte. Min dröm var att gå i pension i alla fall några år när jag var ung, och det gjorde jag när jag bildade familj efter fotbollskarriären. Nu låter jag livet bara rulla på, det spelar ingen roll hur gammal jag är. Jag har roligt, jag orkar och jag känner mig jäkligt pigg och fräsch. 65 är ju inte 65 längre, förstår du hur jag menar? Det är mer 50.

Höstkollektionen från Glenn Strömberg Collection ger dig klassiska plagg som kan stylas på många olika sätt.

Ett par sista frågor om Gekås! Vad är det roligaste med att komma hit?
– Att se uppslutningen av folk och snacka med dem som gillar kläderna. Jag får många positiva kommentarer om dem, att de gillar priserna och trivs i kläderna. Och så var det väldigt kul när jag gick ­mannekäng på modevisning för ett tag sedan. Vi får väl se vad som händer nästa gång jag kommer på besök.

Ska du handla något då?
– Nej, jag brukar inte hinna det för jag fastnar i min del av varuhuset och snackar med folk. Jag brukar passa på att ta med mig kläder till kompisar som inte kan ­komma till Gekås och som alltid frågar om sådant jag har på mig. Min kommentators­kollega Niklas Holmgren till exempel, han vill ha allt han ser.

Se hela höstens modekollektion ifrån Glenn Strömberg