Kladdkaka (Glutenfri)

Allergener

Ägg

Dagliga förändringar kan ske i våra maträtter. Se aktuell information om innehåll och allergener i respektive restaurang i samband med servering/kassa.

Mycket allergiska personer bör vara försiktiga med alla livsmedel som tillverkats av flera ingredienser. All matlagning sker i samma kök, risken för kontaminering kan aldrig helt uteslutas.

Ingredienser

Socker, ÄGG, rapsolja, GLUTENFRI VETESTÄRKELSE*, fettreducerat kakaopulver (6%), psylliumfröskal, rismjöl, bakpulver (natriumpyrofosfat, natriumbikarbonat), majsstärkelse, potatisstärkelse, maltodextrin (majs), förtjockningsmedel (cellulosagummi, guarkärnmjöl, xantangummi), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av fettsyror [veg.]), salt, aromer.

DEKORATIONSFLORSOCKER: socker, majsstärkelse, vegetabiliskt fett (palmolja)

 

*Vetestärkelse
Vetestärkelse finns i många olika renhetsgrader.
Endast vetestärkelse med hög renhetsgrad får lov att användas i produkter avsedda för personer med celiaki. Forskning visar att denna vetestärkelse tolereras väl. I produkter som inte har märkningen Glutenfri eller mycket låg glutenhalt, kan eventuell vetestärkelse vara mer oren. Det kan då vara en mängdfråga om en person med celiaki tolererar produkten eller inte.

*Glutenfri
För att en produkt ska få märkas med beteckningen Glutenfri får den innehålla max 20 ppm* gluten. Vetestärkelse får ingå. Ren specialhanterad havre får ingå.

* 1 ppm = 0,001 promille = 0,0001 procent = 1 mg/kg.